Jdi na obsah Jdi na menu

Svitavské pivní slavnosti 2020, sobota 11.července Svitavy

https://www.boxer-morava-historik.cz/fotoalbum/pivni-slavnosti-11.7.2020/
Tradiční setkání historických vozidel všech typů, velikostí, tvarů a provedení vyrobených do roku 1990. Tak, a akce je za náma.
Letošní Výstava HV v rámci Pivních slavností ve Svitavách byla už pošesté. S takovým krajně nepříznivým, deštivým a studeným počasím se však doposud nikdo nesetkal.
      Prostě jako na konci listopadu. Nicméně i přes to, k překvapení všech, dorazilo na náměstí Míru ve Svitavách skoro 50 strojů, z nichž bylo dokonce pět totálně mokrých a promrzlých motocyklistů.
Ještě, že město Svitavy má podloubí. Tam se uchýlili před deštěm nejen návštěvníci akce, ale také perfektně hrající Olomoucký dixieland jazz band, který svou věčně mladou a veselou hudbou dodával dobrou náladu všem.
    Po jedenácté hodině se někteří účastníci vydali podle šipkového itineráře na cca 40 km dlouhou trať, která vedla zapadlými vesničkami Moravsko-českého pomezí. Cílem byla turistická chata z 30. let na Luckém Vrchu. Tam naše akce skončila. Kdo měl zájem, navštívil ještě odpolední svitavské Pivní slavnosti, samozřejmě už bez aut.
Za rok se výstava a projížďka uskuteční opět, ale určitě za lepšího počasí, horší totiž snad ani být nemůže.

Fotografie pochází z oficiálního webu města Svitavy, fotil je pan Jiří Marek, fotograf města